1. Home
  2. Recepten
  3. Marokkaanse keuken
  4. Tomatensoep
  5. Harira, gevulde tomatensoep

Harira, gevulde tomatensoep

  • Marokkaans, Lunch/Brunch
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 08-06-2009

Ingrediënten 4 personen


3 el olie, 200 gr doorregen lams- of rundvlees-in stukjes, 1 ui-gesnipperd, 2 tomaten-in blokjes, 1 blik tomatenblokjes, 1 teen knoflook-geperst, 3 stengels bleekselderij-in plakjes, 1 tl kaneel, 1 tl komijn, 1,5 kurkuma, 2 cm verse gember-geraspt, envelopje saffraan, 1 handje peterselie-gehakt, 1 handje koriander-gehakt, 200 gr linzen uit blik, 200 gr kikkererwten uit blik, 60 gr vermicelli, sap halve citroen, dadels.



Harira, gevulde tomatensoep
Harira, gevulde tomatensoep

Een heerlijk gevuld soepje voor de inwendige mens.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Bak het vlees in een soeppan. Voeg uien en knoflook toe, bak krot mee. Doe tomaten, bleekselderij en kruiden erbij. Voeg 250 ml water toe, breng op smaak met zout en peper.

Bereidingswijze

Doe de deksel op de pan en laat 20 tot 30 minuten koken. Voeg linzen, kikkererwten en vermicelli toe en laat 5-10 minuten meekoken. Voeg aan het einde citroensap toe.

Serveertip

Serveer met brood en dadels en extra koriander.

99,5 kcal, 19,9 eiwit, 52 g koolhydraten, 14,2 g vet waarvan 2,2 g verzadigd.

Bron

Vrouw



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van zoepie


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van zoepie
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top