Gegrilde coquille met aceto-balsamico stroop

  • Frans, Voorgerecht
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 07-06-2009

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
*4 hele coquilles
*1 zoete aardappel
*2 dl. melk
*250 ml. balsamicoazijn
*200 gr. suiker
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Doe de fles balsamicoazijn in een pan en voeg de suiker toe.
Beng aan de kook en laat inkoken tot stroop.
Laat afkoelen en giet in een schone fles en bewaar in de koelkast waar de stroop lang goed kan blijven.
Het maken van de stroop kost veel tijd ,met deze hoeveelheid heb je wel voorraad voor 2-3 maanden .
Dit is afhankelijk van waar je het nog meer voor gebruikt en voor hoeveel personen je kookt.

Bereidingswijze

Schil de zoete aardappel en kook deze gaar
Giet de aardappel af en pureer (gebruik een puree knijper) met de melk tot zalfdikte.
Gril de coquilles in een grillpan om en om en leg in een ovenschaal.
Doe er peper en z.n. zout op.
Verwarm de puree en doe de coquilles 2 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden.

Bron

ontvangen na een avond uit eten waar de bereiding van de maaltijd aan tafel plaatsvond.

Serveertip

Doe een schepje puree in het midden van een bord en leg de coquille er op.
Druppel de acetostroop over de coquille en garneer een beetje over het bord.( de stroop op kamertemperatuur gebruiken)

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten