Mexicaanse bonensoep

  • Mexicaans, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 07-06-2009

Heerlijke goedgevulde maaltijdsoep.

Deel dit recept

Ingrediënten
500 gram prei, in halve ringen
500 gram rundergehakt
1 ui, gesnipperd
1 rode paprika, in blokjes
1 klein blikje maïs
1 blik rode kidneybonen
3 teentjes knoflook, geperst
2 pakjes Tomato Frito (Heinz)
250 gram magere spekreepjes
2,5 liter runderbouillon
2 theelepels komijn
2 theelepels chilipoeder
snufje kaneel
cayennepeper (naar smaak)
peper
zout
2 laurierblaadjes
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Grote soeppan

Bereidingswijze

Bak de spekreepjes uit.
Giet het meeste vet af.
Voeg het gehakt toe en rul dit tot het gehakt bruin is.
Voeg de ui, knoflook en de paprika toe en fruit dit ongeveer 3 minuten.
Doe in een grote soeppan de boillon en de Tomato Frito.
Breng dit aan de kook.
Voeg nu alle andere ingrediënten toe (incl. gehaktmengsel).
En laat dit alles 20 á 30 minuten zachtjes pruttelen.
Wel regelmatig roeren.
Haal aan het eind de laurierblaadjes eruit.

Serveertip

Lekker met stokbrood en kruidenboter.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten