Caesar salade met krokante kip en croutons

  • Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Caesar salade met krokante kip en croutons

    Caesar salade met krokante kip en croutons

    Caesar salade met krokante kip en croutons

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
3 petit pains, witte broodjes (nog niet afgebakken)
7 eetlepels olijfolie
1 ei zwarte peper, versgemalen
250 g kipfilet, in plakjes
1 blikje ansjovisfilet, in olie (46 g)
1 teen knoflook, geperst
4 eetlepels mayonaise
1/2 citroen
1 krop romaine sla, in repen
50 g Parmezaanse kaas, in plakjes geschaafd
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 612,71 kcal
Koolhydraten 32,07 g
Eiwitten 29,37 g
Vetten 39,77 g
Benodigdheden
keukenmachine
bakblik

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 200 °C.
Maal 1 petit pain in de keukenmachine tot fijne kruimels.

Bereidingswijze

Snijd de 2 andere petit pains in blokjes en schep ze in een bakblik om met 3 eetlepels olie. Bak de croutons in de oven in 15-20 minuten goudbruin en knapperig. Laat de croutons afkoelen. Klop in een diep bord het ei los met zout en versgemalen zwarte peper naar smaak. Haal de plakjes kip eerst door het ei en wentel ze daarna door het broodkruim. Verhit 4 eetlepels olie in een koekenpan en bak de kip in 5 minuten knapperig bruin en gaar. Keer ze halverwege. Prak 2 ansjovisfilets fijn in een wijde schaal en meng de knoflook en de mayonaise erdoor. Knijp de citroen erboven uit. Klop met een garde door elkaar tot een dikke gebonden dressing. Schep de sla door de dressing. Leg de plakjes kip, de croutons en de rest van de ansjovisfilets erop, verdeel de Parmezaanse kaas erover.

Bron

allerhande

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

sheltiemoeke avatar
sheltiemoeke

Doorsturen

Home Recepten