Mascarpone Zabaglione

  • Italiaans, Nagerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 06-06-2009

Dit nagerecht heeft dezelfde lichte structuur als Zabaglione,
serveer direkt of bewaar goed afgedekt maximaal 2 dagen in de koelkast

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
3 verse eieren
110 gr. kristalsuiker
375 gr. mascarpone
2 theel. vanille aroma (staat bij de bakprodukten)
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Klop de eieren met de suiker met een electrische mixer in een grote roestvrijestalen kom tot ze goed gemengd zijn.
Zet de kom op een pan zacht kokend water (bodem mag het water niet raken) en blijf kloppen tot het mengsel warm en dik is.
Zorg dat het mengsel niet te heet wordt want dan krijg je roerei.
Neem de kom uit de pan van het vuur af en klop nog ongeveer 6-8 minuten tot het mengsel koud en heel licht en dik is.
Meng met de mixer op de laagste stand de mascarpone en vanille aroma erdoor tot het goed gemengd en romig is, te lang kloppen maakt het korrelig. Mocht dit toch gebeuren klop er dan 2 lepels slagroom door en roer het glad.

Serveertip

Serveer in mooie hoge glazen met vers fruit zoals bijv. bessen, aardbeien, frambozen

Laatste reacties

Purrie avatar
Purrie 02-01-2015

Ik heb dit gemaakt als hapje gisteravond, we hebben gesmuld! Echt heel lekker! Mjammie het was zeker niet de laatste keer. Nogmaals dank en groetjes! Buppie

pwiggers avatar
pwiggers 03-12-2012

Lijkt me heerlijk Susan. Ga ik zeker een keer maken. Krijg er nu al trek in. Bedankt voor je lekkere recept. Groetjes, Petra

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten