1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Zabaglione
  6. Mascarpone Zabaglione

Mascarpone Zabaglione

  • Italiaans, Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 06-06-2009

Ingrediënten 6 personen


3 verse eieren
110 gr. kristalsuiker
375 gr. mascarpone
2 theel. vanille aroma (staat bij de bakprodukten)



Dit nagerecht heeft dezelfde lichte structuur als Zabaglione,
serveer direkt of bewaar goed afgedekt maximaal 2 dagen in de koelkast

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Klop de eieren met de suiker met een electrische mixer in een grote roestvrijestalen kom tot ze goed gemengd zijn.
Zet de kom op een pan zacht kokend water (bodem mag het water niet raken) en blijf kloppen tot het mengsel warm en dik is.
Zorg dat het mengsel niet te heet wordt want dan krijg je roerei.
Neem de kom uit de pan van het vuur af en klop nog ongeveer 6-8 minuten tot het mengsel koud en heel licht en dik is.
Meng met de mixer op de laagste stand de mascarpone en vanille aroma erdoor tot het goed gemengd en romig is, te lang kloppen maakt het korrelig. Mocht dit toch gebeuren klop er dan 2 lepels slagroom door en roer het glad.

Serveertip

Serveer in mooie hoge glazen met vers fruit zoals bijv. bessen, aardbeien, frambozen



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van susan56


Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van susan56
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top