1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Bonen met rijst

Bonen met rijst

Door: wereldkokers

  • , Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 06-06-2009

Ingrediënten 8 personen


2 eetl. plantaardige olie
1 ui
1 paprika
1 stengel bleekselderij
cayennepeper, naar smaak
gemalen zwarte peper, naar smaak
1 tl. gedroogde tijm
450 gr. gekookte ham aan een stuk, in blokjes van 2½ bij 2½ cm.
450 gr. rode bonen uit blik, met het vocht
175 gr. saucijzen, in stukjes van 2½ cm.
4 blaadjes laurier
1 gesnipperd teenje knoflook (naar smaak)
rijst



Alledaags eten uit Haïti

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Hak de ui en de paprika in stukjes, evenals de bleekselderij.

Bereidingswijze

Verhit de olie in een grote (braad)pan boven een middelhoog vuur. Doe de ui, de paprika, de selderij, de cayennepeper, zwarte peper en tijm in de pan en bak gedurende ongeveer 5 minuten. Roer iedere halve minuut, zodat de ingrediënten niet aanzetten.
Voeg de ham en de saucijzen toe. Braad het geheel gedurende 5 minuten en roer weer iedere halve minuut.
Voeg nu de bonen met vocht toe, evenals de blaadjes laurier en de knoflook. Stoof het gerecht gedurende ongeveer 45 minuten boven een middelhoog vuur.
Roer zo nu en dan.

Kook onderwijl de rijst.

Na bereiding behoort het gerecht er uit te zien als een dikke soep of een stoofschotel. Verwijder de laurierblaadjes.

Serveertip

Doe wat rijst in kommen en doe hier een schep bonenmengsel bovenop.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van wereldkokers
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top