Tarte à l`oignon

  • Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 06-06-2009

Uientaart uit Haïti

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
6 uien
½ tl. zout
½ tl. suiker
½ tl. gemalen zwarte peper
100 gr. gemalen Parmezaanse kaas
4 eetl. boter
4 eetl. bloem
1/3 kopje gecondenseerde melk (blikje)
2 dikke plakken ham
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Taartvorm

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 180 °C. Schil de uien en snipper ze. Snijd de ham in kleine stukjes.

Bereidingswijze

Stoof de uien in de boter op een middelgrote vlam. Voeg de ham toe en bak deze zachtjes met de ui mee.
Voeg langzaam het zout, de peper, de suiker en de bloem toe. Daarna langzaam de melk toevoegen.
Giet het mengsel in een taartvorm en bak de uientaart gedurende 30 minuten in de oven.
Laat de taart 20 minuten afkoelen.

Serveertip

Opdienen met geroosterd varkensvlees (gebraden en daarna gebakken).

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten