Foeyonghai waar je van blijft opscheppen!

  • Chinees, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Foeyonghai waar je van blijft opscheppen!

    Foeyonghai waar je van blijft opscheppen!

    Foeyonghai waar je van blijft opscheppen!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
5 eieren
1 ui
1 teentje knoflook
1 theelepel peper
1 rode paprika
50 gram gepelde garnalen
75 gram champignons
1 theelepel zout
1 eetlepel suiker
100 gram kipfilet

Voor saus:

1 eetlepel tomatensaus
1 eetlepel tapiocameel
200 ml water
1 gesneden prei (alleen witte deel)
2 teentje knoflook (fijngesneden)
1 rode paprika (gesneden)
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 178,69 kcal
Koolhydraten 10,80 g
Eiwitten 17,55 g
Vetten 6,56 g

Voorbereiding

Klop alle eieren los en meng er een halve theelepel zout door. Hak vervolgens de knoflook en de uien fijn en snij de paprika, de champignons en de kipfilet in wat grotere stukjes. Verhit wat olie in een koekenpan en roerbak hierin de uien, de knoflook, de rest van het zout en de peper.

Bereidingswijze

Zodra dit lekker begint te ruiken kan de kipfilet worden toegevoegd. Blijf roeren totdat de kipfilet gaar is. Nu de champignons en de garnalen erbij doen en blijven roeren totdat de champignons gaar zijn. Roer dan de paprika erdoor. Als deze zacht begint te worden de inhoud van de pan gelijkmatig verdelen. Giet de eieren er over, maar beslist niet roeren. Schakel de warmtebron in de laagste stand en sluit de pan af met een deksel. Als de foe-yoeng-hay bijna klaar is en stevig genoeg, kunt u hem omdraaien. De andere kant nog even bakken totdat deze ook gaar is. Leg de foe-yoeng-hay aan de kant
Maak vervolgens de saus. Los het tapiocameel op in het water. Roerbak de knoflook in wat olie in een pan totdat deze lekker gaat ruiken. Vervolgens de gesneden prei en de paprika erbij doen en blijven roeren. Als deze gaar zijn mogen de tapiocaoplossing, de tomatensaus en de suiker erbij gedaan worden. Blijf roeren totdat de saus gebonden is. Schenk de saus in een schaal en leg de foe-yoeng-hay er in

Bron

internet

Serveertip

Dien het gerecht op als de saus nog warm is.
Lekker met rijst

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

planco avatar
planco

Doorsturen

Home Recepten