Foeyonghai waar je van blijft opscheppen!

  • Chinees, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 05-06-2009
  • Foeyonghai waar je van blijft opscheppen!

    Foeyonghai waar je van blijft opscheppen!

    Foeyonghai waar je van blijft opscheppen!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
5 eieren
1 ui
1 teentje knoflook
1 theelepel peper
1 rode paprika
50 gram gepelde garnalen
75 gram champignons
1 theelepel zout
1 eetlepel suiker
100 gram kipfilet

Voor saus:

1 eetlepel tomatensaus
1 eetlepel tapiocameel
200 ml water
1 gesneden prei (alleen witte deel)
2 teentje knoflook (fijngesneden)
1 rode paprika (gesneden)
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Klop alle eieren los en meng er een halve theelepel zout door. Hak vervolgens de knoflook en de uien fijn en snij de paprika, de champignons en de kipfilet in wat grotere stukjes. Verhit wat olie in een koekenpan en roerbak hierin de uien, de knoflook, de rest van het zout en de peper.

Bereidingswijze

Zodra dit lekker begint te ruiken kan de kipfilet worden toegevoegd. Blijf roeren totdat de kipfilet gaar is. Nu de champignons en de garnalen erbij doen en blijven roeren totdat de champignons gaar zijn. Roer dan de paprika erdoor. Als deze zacht begint te worden de inhoud van de pan gelijkmatig verdelen. Giet de eieren er over, maar beslist niet roeren. Schakel de warmtebron in de laagste stand en sluit de pan af met een deksel. Als de foe-yoeng-hay bijna klaar is en stevig genoeg, kunt u hem omdraaien. De andere kant nog even bakken totdat deze ook gaar is. Leg de foe-yoeng-hay aan de kant
Maak vervolgens de saus. Los het tapiocameel op in het water. Roerbak de knoflook in wat olie in een pan totdat deze lekker gaat ruiken. Vervolgens de gesneden prei en de paprika erbij doen en blijven roeren. Als deze gaar zijn mogen de tapiocaoplossing, de tomatensaus en de suiker erbij gedaan worden. Blijf roeren totdat de saus gebonden is. Schenk de saus in een schaal en leg de foe-yoeng-hay er in

Bron

internet

Serveertip

Dien het gerecht op als de saus nog warm is.
Lekker met rijst

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

laptopleon avatar
laptopleon 13-07-2014

Ik zou alleen de paprika eerst half garen en dan de champignons toevoegen en alles verder laten garen, want paddestoelen zijn veel sneller gaar dan paprika.

Delarosa avatar
Delarosa 23-09-2013

Hoi Dirk, we gaan deze zeker een keer proberen, dank je wel voor het recept! Vriendelijke smulgroetjes, Erwin

carolientje61 avatar
carolientje61 15-02-2013

Hallo Dirk, ik heb ook weer een recept van je meegnomen. Be erg benieuwd

estherbakermans avatar
estherbakermans 20-11-2012

gister gemaakt was echt heerlijk groetjes esther

estherbakermans avatar
estherbakermans 29-10-2012

ik neem hem mee groetjes esther

inekevlaskamp avatar
inekevlaskamp 08-07-2012

Hoi Dirk,heb weer een recept van je meegenomen,Zal je laten weten wat we er van vonden.Groetjes Ineke

orval1 avatar
orval1 21-03-2012

Nou het was heerlijk, we hebben gesmuld. gr. Karin

planco avatar
planco 19-03-2012

Iedereen bedankt voor het meenemen van mijn gerecht

adeline43 avatar
adeline43 18-03-2012

Allemaal goede berichten over je foeyonghai.Het lijkt mij ook erg lekker.Neem je recept mee, dank je wel Recept Foeyonghai

karin11213 avatar
karin11213 18-03-2012

Hoi Dirk, heb het recept meegenomen. Weet nog niet wanneer ik het maak maar dan laat ik het zeker even weten. Gr. Karin

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten