1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Risotto
  6. Gerookte zalm risotto

Gerookte zalm risotto

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 05-06-2009

Ingrediënten 4 personen


750 ml groentebouillon
3 el olijfolie
2 grote sjalotten, fijngesnipperd
2 plakjes gerookt zalm
½ stronk broccoli (in kleine roosjes)
12 cherrytomaatje
200 g risottorijst
1 klein glas droge witte wijn
100 gr in plakjes gesneden champignons
2 eetlepels mascarpone of crème fraîche
1 el fijngehakte verse basilicum en bieslook
1 bol mozzarella in blokjes



Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Breng de bouillon in een pan aan de kook en laat hem zachtjes pruttelen. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een hoge pan, voeg de sjalotten toe en bak ze in 2-3 minuten glazig. Voeg de broccoli en de champignons toe en bak nog 2 minuten. Roer de rijst erdoor en bak nog 2 minuten. Schenk de wijn erbij en kook tot hij is opgenomen. Voeg 1 soeplepel hete bouillon en de gerookte zalm toe en kook al roerend tot het vocht is opgenomen. Voeg nog 1 soeplepel bouillon toe en kook al roerend tot de bouillon weer is opgenomen. Herhaal dit tot de rijst beetgaar is. De risotto hoort erg vochtig en romig te zijn. Breng hem op smaak met zout en peper. Roer de mozzarella, tomaatjes, bieslook en basilicum door de risotto en verdeel deze over voorverwarmde borden. Strooi er verse basilicum erover en serveer.

Bron

Toine Smulders



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van mar72


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van mar72
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top