Bourekákia apo tirí

  • Grieks, Borrelhapje
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 05-06-2009

Deel dit recept

Ingrediënten
225 gr. feta kaas
225 gr.Gruyere, geraspt
4 eetlepels boter
4 eetlepels bloem
125 ml. melk
2 geklopte eieren
gehakte peterselie
500 gr.filodeeg of bladerdeeg
Deze hoeveelheid is voldoende voor 48 stuks
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Ontdooi het filodeeg onder een vochtige doek.

Bereidingswijze

Maak de feta met een vork fijn en meng deze met de Gruyere.
Smelt 4 eetlepels boter en meng vervolgens de bloem en melk hierdoor.
Haal van het vuur en voeg de kaas,eieren,peterselie toe.
Snijd het deeg in 3 rechthoeken en stapel deze op elkaar met een natte doek erover om uitdrogen te voorkomen.
Leg een volle eetlepel met vulsel op één kant van het deeg en vouw nog een keer dubbel en vouw dan elke kant 2 cm. om.
Rol op en leg de pakketjes met de naad naar beneden op de bakplaat.
(z.n. bakplaat invetten)
Bak ze in eeen matig warme oven gaar in 15 minuten.
Warm serveren.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten