Mayonaise
- Nederlands, Saus/dressing
- 0-10 min.
- Geplaatst op 05-06-2009
Om mislukkingen te voorkomen is het van groot belang dat alle ingrediënten tevoren op kamertemperatuur ca. 20 gr. zijn gebracht.
Ingrediënten
Voor 3 dl. mayonaise:2 eieredooiers
1 flinke mespunt zout
1 flinke mespunt witte peper
1 tl. kruiden azijn of limoen of citroensap
1 tl. fijne Franse mosterd
2 1/2 dl. olijf of zonnebloemolie
worcestershire sauce.
Bereidingswijze
Roer in een kom eierdooiers, zout, peper, azijn of limoensap en mosterd zolang ca. 3 min. tot een gebonden, volkomen gladde massa is verkregen.
Voeg hierna de olie, onder voordurend roeren en kloppen, toe. Aanvankelijk druppelsgewijs en later in een straaltje. Voeg enkele tl. lauw water toe indien de mayonaise wat al te dik is uitgevallen.
Proef de saus en corrigeer met wat zout en peper de smaak. Voeg evt. enkele druppels worcestersaus toe.
Bron
onbekend
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties