Warme kersenkoek
- Nederlands, Nagerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op 05-06-2009
makkelijk te maken (ik ben soms nogal van het gemak )
Ingrediënten 6 personen
boter(om schaal in te vetten),500 gram kersen,
2 eieren,
250 ml. melk,
150 gram bloem,
25 gram custardpoeder,
1 tl. kaneelpoeder,
3 eetl.basterdsuiker,
poedersuiker,
Voorbereiding
verwarm de oven op 180 graden.
vet een ovenschaal of quichevorm in met boter.
laat de pot kersen uitlekken.
Bereidingswijze
schep de kersen in de schaal.
klop de eieren en melk los.
meng de bloem,custardpoeder,kaneel en suiker .
schenk al kloppend het ei/melk mengsel erdoor tot een glad beslag.
lepel het beslag over de kersen.
bak de koek 40 min. in de oven tot het goudbruin is.
Bron
boodschappen
Serveertip
bestrooi met poedersuiker en geef er een bol ijs bij.
Laatste reacties
lijkt me lekker, neem ik mee, bedankt gr. Susan