Indische loempiaatjes

  • Indonesisch, Borrelhapje
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 04-06-2009
  • Indische loempiaatjes

    Indische loempiaatjes

    Indische loempiaatjes

Recept voor 30 overheerlijke indische loempiaatjes

Deel dit recept

Ingrediënten 30 personen

    VOOR DE VULLING:
    1 kleine witte kool
    1 dunne prei, fijngesneden
    1 pond tauge
    200 gram kipfilet in stukjes gesneden
    200 gram varkenslapjes in stukjes gesneden
    2 grote uien, fijngehakt
    3 tenen knoflook, fijngehakt
    peper, zout en knoflookpoeder
    1 runderbouillon blokje

    VERDER : 1 PAKJE LOEMPIAVELLEN VAN 40 STUKS
    (verkrijgbaar in de betere Toko)

    VOOR HET BAKKEN:
    Zonnebloemolie
    en verder nog: water en bloem voor meelpapje
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
wok of koekenpan en een braadpan: vergiet

Bereidingswijze

Fruit knoflook, ui en prei in de olie. Voeg er de in stukjes gesneden kipfilet en varkensvlees aan toe en bak dit nog even mee. (het vlees koken is ook erg lekker!). Kruid het geheel met wat zout en peper. Doe er daarna de goed uitgelekte groenten bij (liefst in een slacentrifuge drogen) en bak het mengsel in 3 minuten. Voeg een bouillon blokje toe en en meng nu alles goed door elkaar. Eventueel bijkruiden met knoflookpoeder. Dan alles goed uit laten lekken in een vergiet. Voordat je de loempia`s gaat bakken, eerst een meelpapje maken van wat bloem en water. Dit dient als plakmiddel voor de loempia vellen. Leg op ieder loempia vel 1 eetlepel vulling. Sla het velletje dicht en plak het vast met het meelpapje. Vouw ook de kanten om en plak ze dicht. Maak de olie zo heet mogelijk. Bak de loempia aan beide kanten goudbruin.

Serveertip

Serveer ze met een sausje van ketjap manis en tomaten ketchup.
Recept: loempia saus;
ketjap manis (zoet)-tomatenketchup-chilisaus-beetje water
meng in een kom +/- 6 EL tomatenketchup met 3 a 4 EL ketjap en 1 EL. chilisaus, eventueel aanlengen met wat water als het sausje te dik is!

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

ruthbrock avatar
ruthbrock 10-08-2014

dank je wel omajan voor je leuke reactie. ik hoop dat het gaat smaken. fijne zondag

omajan avatar
omajan 09-08-2014

Lijkt me heerlijk , ga het snel eens proberen. Bedankt en een fijn weekend Marianne

OohLaLa avatar
OohLaLa 07-12-2012

Ik heb dit vandaag (7-12-2012) gemaakt , het was echt zooooo lekker , ik zal dit zeker vaker maken en is weer eens iets anders als je visite krijgt. Ik heb er trouwens ook een beetje winterpeen doorheen gedaan en i.p.v varkensvlees gewoon ham ( vleeswaren ) Aanrader !!!

petervdhil avatar
petervdhil 15-11-2010

Ik heb je recept maar weer eens opgezocht omdat ik zo voor de derde keer je loempia``s maken. Ik varieer steeds wat met de groente. Ze worden hier thuis enorm gewaardeerd. De loempiavellen (ik haal ze bij de Sligro) precies goed laten ontdooien is het lastigste van het proces

elles1970 avatar
elles1970 04-11-2010

Ga binnenkort deze loempia``s eens maken. Heb de Vietnames nu onder de knie dus tijd voor andere vulling haha.Gr. Elles Die maak ik altijd dicht met geklopt ei, werkt goed.

hubertusgrotte avatar
hubertusgrotte 11-06-2009

Dankjewel vor zo een heerlijk reept. Zo gauw ik tijd heb ga ik het proberen. Groetjes Maria

orphan avatar
orphan 11-06-2009

formidabel lekker,bedankt Liliane

19belle70 avatar
19belle70 11-06-2009

neem je recept mee, leuk om in een regenweekend te maken :-)

gerdavelner avatar
gerdavelner 10-06-2009

Ik heb je recept meegenomen, ga het zeker uitproberen. groetjes Gerda

gejohn avatar
gejohn 09-06-2009

Lijkt me erg lekker. Heb het recept meegenomen. Bedankt en groetjes van Gea.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten