1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Bloemkoolschotel

Bloemkoolschotel

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 04-06-2009

Ingrediënten 4 personen


1/2 bloemkool
2 el. water of bouillon
1 kleine ui
1 teentje knoflook
25 gr. boter, margarine, bak of braadvet
1 el. kerriepoeder
1 el. bloem
200 gr. gekookte ham in blokjes


Verder heb je nodig


Grote ovenschaal met deksel en een diepe open schaal.

Bloemkoolschotel
Bloemkoolschotel

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Maak de bloemkool schoon en verdeel deze in kleine roosjes. Leg deze naast elkaar op de bodem van een grote diepe ovenschaal. Schenk 2 el. water of bouillon bij de bloemkool en sluit de schaal. Stel de oven in op de maximale stand. Kook de bloemkoolroosjes zo 5 - 7 min. Laat de groente daarna nog 5 - 10 min. nagaren. Schenk daarna het kookvocht af, maar bewaar het. Snipper ondertussen de ui en de knoflook. Leg de boter en de ui en knoflooksnippers in een andere diepe open ovenschaal, Strooi er het kerriepoeder over en zet de schaal in de oven. Laat de uisnippers zo in 2-3 min. goudgeel kleuren. Roer dan de bloem door de snippers en roer er met een garde het bloemkool-kookvocht door. Voeg evt. nog wat water of bouillon toe tot een sausje ontstaat. Kook dit sausje in de oven nog 1 min. en roer de saus dan nog een keer door. Strooi de hamblokjes over de bloemkoolroosjes en schenk er daarna het kerriesausje over.

Bron

Onbekend



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van antpe


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van antpe
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top