Satè kambing (satè van lamsvlees)
- Indonesisch, Bijgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op 04-06-2009
Ingrediënten 4 personen
1 ui3 teentjes knoflook
1 schijfje verse gember
4 el. ketjap manis
1 tl. sambal oelek
1 tl. ketoembar
2 el. citroensap
500 gr. lamsbout zonder been
Bereidingswijze
Hak de ui, knoflook en gember heel fijn en meng ze met de ketjap, sambal, ketoembar en het citroensap tot een marinade.Snijd het vlees in blokjes van ca. 2 cm. Schep ze door de marinade en marineer ze ca. 4 uur afgedekt in de koelkast. Week 12 houten satèstokjes in een bakje met water. Rijg het vlees aan de stokjes. Rooster de satès onder een voorverwamde grill of op de barbecue in ca. 6 - 10 min. bruin en net gaar.
Bron
onbekend
Serveertip
Serveer de satès met satèsaus of ketjapsaus.
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties