Satè ajam rendang (satè van kip)

  • Indonesisch, Bijgerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 04-06-2009
  • Satè ajam rendang (satè van kip)

    Satè ajam rendang (satè van kip)

    Satè ajam rendang (satè van kip)

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
2 rode Spaanse pepers
1/2 tl. trassi
1/2 el. asam
1 tl. suiker
zout
1 zakje santen
500 gr. kipfilet
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Halveer de pepers, verwijder de pitjes en hak de pepers fijn. Vermeng de pepers met de trassi, asam, suiker en wat zout tot een dikke brei. Breng 2 dl. water met de santen en het pepermengsel aan de kook. Kook het mengsel in tot een dikke saus. Snijd de kipfilets in blokjes en rijg deze aan de stokjes. Bestrijk de satès royaal met de saus. Rooster ze onder een voorverwarmde grill in ca. 8 - 10 min. bruin en gaar. Bestrijk ze regelmatig met de saus.

Bron

onbekend

Serveertip

Serveer met gembersaus of satèsaus

Laatste reacties

hyacintje avatar
hyacintje 10-04-2013

Vanavond je recept gemaakt, echt heerlijk gegeten, bedankt!

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten