Perkedel goreng djawa (javaanse gehaktballetjes)

  • Indonesisch, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 03-06-2009
  • Perkedel goreng djawa (javaanse gehaktballetjes)

    Perkedel goreng djawa (javaanse gehaktballetjes)

    Perkedel goreng djawa (javaanse gehaktballetjes)

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
500 gr. aardappelen
2 uien
2 teentjes knoflook
1/2 el. goela djawa of bruine suiker
1/2 tl. trassi
1 el. citroensap
1 el. ketjap manis
500 gr. rundergehakt
1/2 el. ketoembar
2 tl. djinten
1 tl. nootmuskaat
1 ei
1 dl. olie
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Schil de aardappelen, snijd ze in kleine blokjes. Kook deze in weinig water met zout in ca. 15 min. gaar. Giet de aardappelen af en stamp ze fijn. Hak de uien heel fijn. Los de goela djawa en trassi op in het citroensap. Roer de ketjap erdoor. Doe het gehakt in een kom. Pers de teentjes knoflook erboven uit. Voeg de aardappelen, de uien, het ketjap mengsel, alle kruiden en het ei toe. Meng alles tot èèn geheel en vorm er balletjes van. Laat die minstens 1 uur. afgedekt in de koelkast staan zodat de smaak er goed intrekt. Bak de balletjes dan in een koekenpan in de olie in ca. 10 min. rondom bruin.

Bron

onbekend

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten