Sambal goreng oedang (kruidig gebakken garnalen)

  • Indonesisch, Bijgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 03-06-2009
  • Sambal goreng oedang (kruidig gebakken garnalen)

    Sambal goreng oedang (kruidig gebakken garnalen)

    Sambal goreng oedang (kruidig gebakken garnalen)

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 ui
1 teentje knoflook
stukje trassi
2 tl. goela
djawa of bruine suiker
1 tl. sambal oelek
1 tl. laos
2 el. olie
2 el. santen
2 tl. asam
1 blaadje salam of laurier
3 sprietjes sereh
250 gr. gepelde Noorse garnalen.
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Hak de ui fijn in de keukenmachine samen met de knoflook, trassi, goela djawa, sambal en laos.
Roer de santen en 4 el. kokend water door elkaar. Verhit de olie. Fruit het uimengsel ca. 3 min. in de hete olie. Voeg de asam, salam, sereh en santen toe. Laat het ca. 3 min. stoven. Schep de garnalen erdoor.

Bron

onbekend

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten