1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Japanse keuken
  5. Roergebakken Tori Teriyaki

Roergebakken Tori Teriyaki

Door: planco

  • Japans, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 03-06-2009

Ingrediënten 4 personen


100 ml Droge sherry
100 ml Sojasaus
3 eetlepels Suiker
3 eetlepels Zonnebloemolie
600 gram Kipfilet - in stukjes
1 cm Gemberpoeder - geraspt
1 theelepel Sesamzaadjes - geroosterd
1 stuk Bosui - in kleine ringetjes


Tori Teryaki

Parel62

Parel62
Roergebakken Tori Teriyaki
Roergebakken Tori Teriyaki
Roergebakken Tori Teriyaki
Roergebakken Tori Teriyaki
Roergebakken Tori Teriyaki
Roergebakken Tori Teriyaki

Ontdek meer:

Voorbereiding

Breng de sherry aan de kook, laat hem even doorkoken tot de alcohol is verdampt. Voeg de sojasaus en de suiker toe en laat de teriyakisaus koken tot hij een beetje stroperig wordt. Verhit de olie in een wok. Roerbak hierin de kip in 6/8 minuten gaar

Bereidingswijze

Verwijder eventueel het overtollige vocht door een stukje keukenpapier in de pan te dopen. Schenk de teriyakisaus erbij en laat hem op hoog vuur verdampen, tot de saus dikker wordt en gaat glanzen en roer dan pas de gember erdoor. Bestrooi het gerecht met de sesamzaadjes en de bosui

Serveertip

Lekker met rijst en groene groenten.

Bron

Internet



Deel dit recept

Reacties (14)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van planco
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top