Toemis ikan ketjap tomat (makreel met ketjap en tomaat)

  • Indonesisch, Hoofdgerecht
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 03-06-2009
  • Toemis ikan ketjap tomat (makreel met ketjap en tomaat)

    Toemis ikan ketjap tomat (makreel met ketjap en tomaat)

    Toemis ikan ketjap tomat (makreel met ketjap en tomaat)

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
2 makrelen
1 el. keuken tamarinde (asam)
zout
4 tomaten
1 ui
1 teentje knoflook
5 el. ketjap manis
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Wrijf de vis in met tamarinde en zout. Laat alles ca. 1 uur intrekken.
Verwarm de oven voor op 200*C. Snijd de tomaten in plakjes. Pel en snipper de ui fijn. Roer de ui en ketjap door elkaar en pers de knoflook erboven uit. Leg de vis en plakjes tomaat in een wijde ovenschaal. Schenk het ketjapmengsel erover. Laat de vis in het midden van de oven in ca. 30 min. gaar worden.

Bron

onbekend

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten