kwarkroomtaart met rozijnen
- 30-60 min.
- Geplaatst op 03-06-2009
Bereidingswijze
Meng de bloem, het bakpoeder, 50 gram suiker, de vanillesuiker, een snufje zout, 75 gram koude boter en een ei eerst met de mixer (kneedhaken) en vervolgens kort met de handen.
Zet het deeg circa 30 minuten koud weg.
Vet de bodem van een springvorm (26 cm) en de rand in met boter.
Bestuif het deeg met wat bloem en rol het uit over de bodem.
Prik het deeg een paar keer in met een vork.
Sluit de rand om de bodem.
Bak het deeg circa 15 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden.
Laat de bodem afkoelen.
Was de rozijnen en laat ze uitlekken.
Roer 75 gram boter en 150 gram suiker met de citroensap tot een crème.
Roer hierdoor 4 eidooiers, de kwark, de slagroom rn de maïzena.
Sla 4 eiwitten stijf met een snufje zout en spatel ze door de kwarkmassa.
Roer de rozijnen erdoor.
Schenk de massa in de springvorm en strik hem glad.
Bak de taart circa 1 uur en 15 minuten in een voorverwarmde oven van 175 graden.
Haal de taart uit de vorm en laat hem eventueel omgekeerd afkoelen op een taartrooster.
Besuif de taart voor het serveren met poedersuiker.
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties