Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Clafoutis
  5. clafoutis

clafoutis

Door: chimpie96

  • Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 03-06-2009

Ingrediënten 4 personen


500 ml melk
150 gram bloem
150 gram suiker
2 zakjes vanillesuiker
3 gram bakpoeder
6 eieren
boter, om in te vetten
500 gram kersen, ontpit
poedersuiker
dichte taartvorm (quichevorm),24 cm
aluminiumfolie



Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 190 graden.
Meng melk, bloem, suiker, vanillesuiker en bakpoeder door elkaar.
Roer de eieren er een voor een door en klop tot een luchtig beslag.
Vet de taartvorm in.
Bedek de bodem van de vorm met de helft van het beslag.
Zet dit 5 minuten in de oven.
Haal de taartvorm uit de oven en verdeel de uitgelekte kersen over de beslagbodem.
Vul de vorm verder met het beslag en bak de clafoutis in 40 tot 45 minuten gaar in de oven.
Dek eventueel af met aluminiumfolie wanneer de bovenkant te bruin wordt.
Haal de clafoutis als hij gaar is uit de vorm en bestrooi hem met poedersuiker.



Deel dit recept

Reacties (9)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van chimpie96
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top