clafoutis

  • Nagerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 03-06-2009
  • clafoutis

    Clafoutis

    Clafoutis

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
500 ml melk
150 gram bloem
150 gram suiker
2 zakjes vanillesuiker
3 gram bakpoeder
6 eieren
boter, om in te vetten
500 gram kersen, ontpit
poedersuiker
dichte taartvorm (quichevorm),24 cm
aluminiumfolie
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 190 graden.
Meng melk, bloem, suiker, vanillesuiker en bakpoeder door elkaar.
Roer de eieren er een voor een door en klop tot een luchtig beslag.
Vet de taartvorm in.
Bedek de bodem van de vorm met de helft van het beslag.
Zet dit 5 minuten in de oven.
Haal de taartvorm uit de oven en verdeel de uitgelekte kersen over de beslagbodem.
Vul de vorm verder met het beslag en bak de clafoutis in 40 tot 45 minuten gaar in de oven.
Dek eventueel af met aluminiumfolie wanneer de bovenkant te bruin wordt.
Haal de clafoutis als hij gaar is uit de vorm en bestrooi hem met poedersuiker.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Purrie avatar
Purrie 07-09-2021

Net dit recept gezien... heb het ooit gemaakt met kwark, niet met melk. Maar dat recept kan ik nergens meer vinden helaas. Kan snappen dat het met melk veel te nat wordt...

hans3333 avatar
hans3333 20-12-2015

het is 13.501 bekeken, 399 keer bewaard, en staat in 48 kookboeken, en schijnbaar is er niemand die het gemaakt heeft , anders waren ze er wel achter gekomen dat 500 ml. idd. veel te veel is, mensen denk nou is na wat u leest en kookt, dit recept komt uit 2009, en is knip en plak werk , als je een beetje kan koken , pas het aan , anders google, etc.

Brips avatar
Brips 20-12-2015

klopt het dat er 500 ml melk in moet, lijkt me nogal veel?

HappyDeez avatar
HappyDeez 02-04-2013

Geen idee waarom maar het was bij mij 1 kleffe bende. We hebben de kersen er uit gegeten en de rest in de kliko gegooid.

karin11213 avatar
karin11213 29-12-2012

Ik ga het uitproberen. Dank je wel en een fijne jaarwisseling. Groetjes Karin

Anke2011 avatar
Anke2011 16-12-2012

Heerlijk maar het paste niet helemaal in de vorm:9

Loekie05 avatar
Loekie05 15-12-2012

Top. Ik ga hem zeker maken rond de kerstdagen. Dank je wel voor het recept.

Dorsekje avatar
Dorsekje 14-12-2012

Klinkt lekker, ik ga hem morgen uitproberen, dank je wel!

elsa_h avatar
elsa_h 15-06-2009

ik heb dit meegenomen,lijkt me erg lekker. gr Yvonne

heeryn avatar
heeryn 06-06-2009

Dag Paula, De clafoutis heeft ons prima gesmaakt. Ik heb maar een halve portie klaargemaakt omdat er maar twee gezinsleden van kunnen eten. (Andere hebben voedsel-intolleranties voor kippeneiwit) Ondanks dat de portie groot genoeg was is alles binnen de kortste keren schoon op. Wordt zeker nog wel vaker gemaakt hoor. Bedankt en groetjes, Tania

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten