Kip met een honing-sinaasappelglazuur uit de oven
- Australisch, Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op 02-06-2009
Een populaire manier van kipfilet in de Verenigde staten, Australië en Groot-Brittannië. Ideaal als snelle maaltijd, die heerlijk is met gepofte aardappelen en een salade
Ingrediënten 4 personen
4 kipfilets van ca. 175 gr4 bosuitjes , fijngehakt
3 el honing
4 el verse sinaasappelsap
1 sinaasappel geschild en in partjes gesneden
2 el sojasaus
2 el olijfolie
2 teentjes knoflook, uitgeperst
verse citroenmelisse of bladpeterselie, om te garneren
Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 190C.
Bereidingswijze
Leg de filets in een ondiepe braadslede en zet hem apart.
Verhit de olie in een kleine pan en bak erin de bosuiltjes en het knoflook in 2 minuten zacht. Voeg de honing, het sinaasappelsap, de sinaasappelpartjes en de sojasaus toe en roer goed tot de honing is opgelost.
Giet de saus over de kip en bak hem onafgedekt in 45 minuten gaar in de oven. Bedruip de kip één of twee keer met de honingsaus.
Garneer hem met citroenmelisse of peterselie.
Serveertip
Ideaal als snelle maaltijd, die heerlijk is met gepofte aardappelen en een salade
Laatste reacties
vandaag gegeten..... bijzonder lekker.... ik had de hoeveelheid "saus" over 2 kipfilets gedaan, vond tóch de kip nog `n beetje droog... komt waarschijnlijk doordat ik de temperatuur ook heb gebruikt bij mijn hete-lucht oven.... dat ga ik de volgende keer, want die komt er zéker!!!, verlagen... bedankt voor je recept, groet eef
hoi wereldkokers, heb vanavond je/jullie recept gemaakt, het was heerlijk de kip was lekker mals en de saus helemaal goed. dank voor je recept. groet greetje075