South seas fish

  • Australisch, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 02-06-2009

Visbereiding uit Australië.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 kg schelvisfilets of kabeljauwfilets
sap 1/2 citroen
zout, peper
2 uien (in blokjes gesneden)
40 g boter
1 tl gembersiroop
1 mespunt foelie
1 mespunt saffraan
1/3 kopje citroensap
geraspte schil van 2 citroenen
4 eieren
2 el bloem
peterselie
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Dep de vis goed droog met keukenpapier; dan bedruppelen met sap van 1/2 citroen en 10 min laten intrekken. Daarna inwrijven met zout en peper.

Bereidingswijze

Fruit de ui in de hete boter
De visfilets in de uienboter rondom bruin kleuren in 5 min, dan 2 kopjes water, de gembersiroop, foelie en citroensap en citroenrasp toevoegen
Alles smoren op klein vuur (circa 10 min)
Ondertussen de eieren goed kloppen en de bloem erdoor roeren met saffraan en iets van de visbouillon, evenals de gehakte peterselie.
Giet de eiermassa over de visfilets en onder voortdurend roeren deze tot haast het kookpunt verhitten
Pan van het vuur nemen en meteen serveren.

Serveertip

Serveren met gekookte aardappelen of rijst met doperwtjes.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten