Appel-ananas taart

  • Banket
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 02-06-2009
  • Appel-ananas taart

    Appel-ananas taart

    Appel-ananas taart

Weer eens wat anders dan de gewone appeltaart.
Van Gilse Light Suiker heeft dezelfde smaak als suiker, maar met 33% minder calorieën.
Dus mooi meegenomen.

Deel dit recept

Ingrediënten
300 gr zelfrijzend bakmeel
20 ml ananassap uit het blikje
snufje zout
150 gr vloeibare boter light
5 Appels
Blikje ananasstukjes
80 gr suiker light
peodersuiker
Vanille-olie
slagroom stijfgeklopt
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Meng de boter samen met het bloem, ananassap, zout en 50 gram van de suiker in een
kom.
Maak hier een bal van en zet dit even in de koelkast.
Vet een springvorm in met wat boter.
Bekleed de springvorm met het deeg, zowel de bodem als de rand, maar zorg dat je
wat overhoud voor de bovenkant.
Schil en snijd de appels fijn en meng deze met een flinke scheut vanille-olie, de stukjes ananas en de rest van de suiker.
Verdeel dit mengsel over de taartbodem.
Bedek de taart met diagonale stroken uit het overgebleven deeg.
Bak de taart nu ongeveer 45 minuten op 200 graden (hetelucht 170 ) gaar.
Leg na 15 min alufolie over de taart.
Haal dit er 5 min voor de tijd af en bak nog even zonder alufolie.

Bak je de taart in de flavor wave turbo oven leg den het hoge rooster over de alufolie.
Anders vliegt de folie omhoog.

Bron

Mijn eigen bron

Serveertip

Serveer met slagroom.

Ik heb deze taart in de flavor-wave turbo oven gebakken.
Hij was heerlijk !

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten