Stamppot van wortel met indisch gekruid rundvlees

  • Indonesisch, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Stamppot van wortel met indisch gekruid rundvlees

    Stamppot van wortel met indisch gekruid rundvlees

    Stamppot van wortel met indisch gekruid rundvlees

Deel dit recept

Ingrediënten 4 recipe.people
700 gr. winterwortelen
250 gr. Chinese kool
1 kg. aardappelen
zonnebloemolie
400 gr. bieflappen
1 pakje boemboe bali
1 rode ui
1 teen knoflook uit de pers
1 prei
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

De wortelen schrappen en in halve plakjes snijden. De kool in fijne repen snijden. De aardappelen schillen en halveren en in 20 min. gaarkoken. Na 5 min. de wortelen en kool toevoegen en samen gaarkoken.
Ondertussen het rundvlees in blokjes snijden en in wat olie rondom bruin bakken. Uit de pan nemen en in de olie de gesnipperde ui, knoflook uit de pers en prei in ringen fruiten.
De boemboe erbij roeren en ook even fruiten. Dan 1 1/2 dl. water toevoegen en aan de kook brengen.
Het vlees erin scheppen en nog 5 min. verwarmen. De groenten en aardappelen door elkaar stampen en het vlees erdoor scheppen.

Bron

onbekend

Serveertip

De jus apart erbij serveren.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

antpe avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten