Tomaten met verse kruiden
- Bijgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op 01-06-2009
Ingrediënten 4 personen
1 kg rijpe, biologische vleestomaten1 rode ui
twee handjes verse kruiden (bladpeterselie, munt, basilicum, bieslook), fijngehakt
8 el olijfolie
2 el witte balsamico-azijn
zout
evt 1 handje gezouten kappertjes (afgespoeld)
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 256,06 kcal |
Koolhydraten | 11,39 g |
Eiwitten | 2,75 g |
Vetten | 21,21 g |
Bereidingswijze
Was de tomaten en snij in parten. Snij de ui in ragfijne ringen. Meng samen met de kruiden door de tomatensalade. Meng de ingrediënten voor de dressing, begiet de salade ermee en werk met je handen erdoor. Bestrooi evt met kappertjes. Zet even in de koelkast en serveer.
Bron
ELLE
Serveertip
TIP:
Maak een snelle maaltijdsalade door zachte geitenkaas en een blikje kikkererwten toe te voegen. Vermeerder in dat geval de hoeveelheid dressing.
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties