Ontzettend lekkere ribstuk !In de flavorwave turbo oven
- Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op 31-05-2009
Ik ga over een paar dagen met vakantie en de koelkast moet dus leeg.
Dus dacht ik gisteren, laat ik eens kijken wat ik kan maken met de restjes uit de koelkast.
Er stond een half kuipje creme fraiche licht.
Een potje slagroom van 200 ml.
Een bakje gedroogde abrikozen
Een half potje pesto ai peperoni van grand italia
Ik ben er mee aan de slag gegaan .
Het resultaat mocht er zijn!
Ik heb dit recept in de flavor wave turbo oven gemaakt.
Maar het kan natuurlijk in elke oven.
Ingrediënten 4 personen
1 kg ribstuk zonder been.2 uien fijngesneden
half kuipje creme fraiche licht.
potje slagroom van 200 ml.
bakje gedroogde abrikozen fijngesneden
half potje pesto ai peperoni van grand italia
1 el mosterd
300 ml runderbouillon van een blokje
zout en peper
olijfolie
Bereidingswijze
Bak de uien even aan in een antiaanbakpan met een klein beetje olijfolie.
Roer de mosterd erdoor.
Voeg nu alle andere ingredienten een voor een erbij , behalve het ribstuk.
Roer goed om en laat even koken.
Doe de saus in de flavor-wave ovenschaal of in een gewone ovenschaal.
Leg het gezouten en met wat peper ingewreven ribstuk erop en bedruip met wat van de saus.
Zet de flavor-wave oven op 170 graden ( niet voorverwarmen )
( gewone oven op 200 graden maar wel voorverwarmen )
Laat het vlees lekker een paar uurtjes sudderen.
Wordt het vlees te donker doe er alufolie over.
In de flavor wave turbo dan even een rekje erbovenop want de alufolie gaat anders vliegen
Kijk na een paar uurtjes of het goed gaar is.
Beter wat langer sudderen als te kort.
Serveertip
De suas apart erbij serveren.
Ik heb er een tomatensla en aardappelpuree bij geserveerd.
En zelfgemaakte appelcompote.
Laatste reacties
Lijk me super lekker![br] Bedankt Willeke.[br] Groetjes Deon