Blueberry muffin
- Amerikaans, Lunch/Brunch
- 20-30 min.
Muffin met blauwe bessen en een kruimel-topping
Ingrediënten 12 personen
420 gr patent bloem2 eieren
theelepel vanille extract
200 gr witte basterd suilker
240 ml melk
12 gram bakpoeder
snufje zout
115 gram ongezouten boter (gekoeld)
25 gr gesmolten boter
260 gr blauwe bessen (vers of gevroren)
citroen schaafsel van een halve citroen
Benodigdheden
muffinpan (12 stk)
12 cakevormpjes (papier)
1 vork
2 messen
2 lepels
beslagkom
2 soepkommen
spatel
Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 120 graden
Vul de muffinpan met de papieren cake vormpjes
Bereidingswijze
Klop de eieren lichtjes los in een soepkom
Voeg de melk en vanille extract toe en mix dit
Zeef de bloem, suiker, bakpoeder en zout in de beslagkom en mix dit
Snij de boter in kleine stukjes en voeg deze aan het bloem mengsel toe. Snij met de twee messen net zolang in het deeg tot een kruimelige geheel ontstaat
Haal nu een kopje van dit mengsel er vanaf en bewaar dit in de tweede soepkom voor de topping
Vouw met de spatel nu de blauwe bessen, citroenschaafsel en ei/melk mengsel door de massa zodat dit gelijkmatig is verdeelt. Let er op dat je dit niet te lang doet omdat de muffins dat niet meer luchtig worden!!
Vul de muffinpan tot net onder de randjes door gebruik te maken van de twee lepels
Smelt de 25 gram boter en giet deze over de kom met topping
Meng dit totdat het kruimelig is en bedek elke muffin met ongeveer twee theelepels
Bak de muffins in de oven totdat ze lichtbruin en stevig aanvoelen
(ongeveer 18 tot 20 minuten)
met een sateh prikker kan je controleren of ze gaar zijn, deze moet er droog uit komen.
Bron
Serveertip
Serveer de muffins met poedersuiker als onderdeel van een brunch of bij de koffie. Of neem ze mee met een picknick of in de auto.