Aardbeiensorbet IJS simpel
- Nederlands, Nagerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op 31-05-2009
Simpele aardbeien sorbet voor 7,5 dl ;)
Ingrediënten
250 g suiker2,5 dl water
2,5 dl verse Aardbeienpuree
Benodigdheden
pan, metalen ijsplaat of stalen bradsle of aardenwerken schaal.Bereidingswijze
1. Suiker en water op laag vuur doorroeren tot de suiker is opgelost. Van het vuur halen en af laten koelen.
2. Aardbeienpuree met de afgekoelde suikerstroop mengen en doe het in een kleine metalen braadslee of aardewerken schaal (geleidt de kou beter dan plastic, dus bevriest je ijs sneller)
3. Zet de wekker om het uur en roer met een vork of garde goed door om de ijskristallen te breken
4. Zet op het laatst, als je er met een vork niet meer doorheen komt, eventueel de staafmixer erop voor een mooi fluwelige structuur.
5. Doe over in een diepvriesbak met deksel. Of eet meteen op natuurlijk.
Bron
Ijs en desserts A. Wilson
Serveertip
garneren met een aarbei en een blaadje munt.
doe de helft framboos en de andere helft aardbei.
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties