Aardappel Truffel Gratin

  • Nederlands, Bijgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 30-05-2009

Bijgerecht voor 12 personen (grote muffinvormpjes)
Voorgerecht voor 24 personen (kleine muffinvormpjes)

Deel dit recept

Ingrediënten 12 personen
1 kg Aardappelen - Vastkokend
125 ml Slagroom
125 ml Melk
1 eetlepel Olie - Truffelolie
2 Eidooiers
100 gram geraspte kaas - belegen
100 gram Paddestoelen - Shii-tskes
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Muffinvorm 12 uitsparingen
Aluminiumfolie

Voorbereiding

Voorbereiden ( kan dag van tevoren)
Aardappels schillen en in hele dunne plakjes snijden, plakjes niet te groot anders halveren.
In kan slagroom met melk en eierdooiers mengen
Truffelolie erdoor mengen en de kaas. Eventueel wat zout en peper toevoegen.
Aardappelschijfjes in kom met kaas-roommengsel omscheppen, zodat elk plakje met vocht bedekt is.
Aardappels over muffinvormpjes verdelen. Rest van het roommengsel over aardappels schenken.
Paddestoelen op elk vormpje leggen.
Gratins in het midden van de oven in ca. 30 min. bakken.
Uit oven nemen, laten afkoelen en met aluminiumfolie afdekken.

Bereidingswijze

Oven voorverwarmen op 175°.
Gratins ( afgedekt met aluminiumfolie) 30 min. in oven verwarmen.
Gratins uit de oven nemen en 5 min. laten afkoelen.
Met behulp van lepel gratins voorzichtig uit de muffinvorm scheppen.


Bron

internet

Serveertip

Op schaal leggen en serveren.

Laatste reacties

carolientje61 avatar
carolientje61 19-09-2012

Ik heb het recept in mijn kookboek gezet. lijkt me heerlijk! Bedankt. groetjes carin

jacgueline avatar
jacgueline 31-05-2009

Lijkt me super lekker je hoort snel van me hoe het smaakte Groetjes Jacgueline

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten