1. Home
  2. Recepten
  3. Fruit
  4. Vijgen
  5. 4 soorten bruschetta

4 soorten bruschetta

  • Italiaans, Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 30-05-2009

Ingrediënten 4 personen


4 stuk Stokbrood - schuin gesneden
1 teentje Knoflook - gehalveerd
2 eetlepel Olijfolie


Verder heb je nodig


Grillpan


4 soorten bruschetta
4 soorten bruschetta
4 soorten bruschetta
4 soorten bruschetta

Lekker makkelijk en snel

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Bereiden
Grill het brood in een droge grillpan tot het mooie goudbruine strepen heeft. Wrijf met de snijkant van de knoflook over het geroosterde brood en druppel de olijfolie erover. Met dit basisrecept kunt u eindeloos variƫren. Beleg de bruschette bijvoorbeeld eens met een van onderstaande vier variaties.

Variatie
1. Bruschette met tomaat en basilicum.
Snijd 4 kleine tomaten in vieren en verwijder de zaadjes. snijd het vruchtvlees in vieren en meng het met 1 kleine gesnipperde rode ui, 1 1/2 el olijfolie en 3 el verse basilicum in reepjes. Breng op smaak met (zee)zout en versgemalen zwarte peper en schep op de bruschette.

2. Bruschette all olio e aglio.
Verwarm 4 el olijfolie extra vierge in een steelpan en fruit 4 grote tenen knoflook, in flinterdunne plakjes, heel zachtjes tot de plakjes net iets kleuren. Neem de pan van het vuur en roer 1/4 rode peper, in fijne reepjes, 1 el fijngehakte platte peterselie, (zee)zout en versgemalen zwarte peper naar smaak erdoor. schep dit oliemengsel met plakjes knoflook over de geroosterde sneden brood (bestrijk ze niet eerst met knoflook en olijfolie!).

3. Bruschette met mascarpone, parmaham en vijgen.
Bestrijk de bruschette met 75 g mascarpone en beleg ze met een paar blaadjes rucolasla, 1/2 plakje Parmaham, een 1/4 verse vijg en bestrooi met versgemalen zwarte peper.

4. Bruschette met drie soorten kaas.
Wrijf 1 tl zwarte peperkorrels in een vijzel tot grove korrels. Bestrijk de bruschette met 125 g ricotta (kaas) en leg op elke bruschetta 1 minimozzarellabolletje en een krul Parmezaanse kaas. druppel er wat olijfolie extra vierge over en strooi er 1 el verse oreganoblaadjes, de peperkorrels en wat (zee)zout over.

Dit recept is te vinden in:

Bron

Internet



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van planco


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van planco
Leuk kookboek om te volgen
?
Tip van Smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top