zalm uit de oven

  • Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 29-05-2009
  • zalm uit de oven

    Zalm uit de oven

    Zalm uit de oven

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
* 4 zalmmoten
* 4 eetlepls mosterd
* 4 eetlepels créme fraïche
* citroensap
* witte wijn
* boter
* zout en peper
* 1/2 bakje garnalen
* bosuitje
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 418,10 kcal
Koolhydraten 3,12 g
Eiwitten 35,59 g
Vetten 27,88 g
Benodigdheden
aluminiumfolie

Voorbereiding

roer de mosterd door de créme fraïche
snijd de bosui in ringetjes

Bereidingswijze

Bestrijk 4 velletjes aluminiumfolie met boter en leg 1 moot per stuk in het midden.
Besmeer de moten met créme fraïche en mosterd en besprenkel ze met citroensap en witte wijn.
Maak op smaak met zout en peper en leg de garnalen op de vis.
Vouw het aluminiumfolie dicht,zodat er een pakketje ontstaat.
Stop ze 20 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden. (175 heteluchtoven)

Serveertip

Garneer de zalm met de bosuiringetjes.
Heerlijk met krieltjes of puree en groenten naar smaak

Laatste reacties

Eidl avatar
Eidl 21-01-2013

Vandaag heb ik dit recept gemaakt,erg lekker gegeten. De combinatie is heel goed, volgende keer ga ik een scherpere mosterd of misschien wel de ansjovis proberen. Groet, Ed

professoroud avatar
professoroud 02-08-2011

Vandaag spontaan zalm gekocht, maar dus geen garnalen! Ik heb er een ansjovisfiletje op gelegd. Ook heerlijk. Groetjes, Jos

Bonny2 avatar
Bonny2 15-01-2011

net gegeten. heerlijk. Een flinke lepel Groninger mosterd erop gedaan. Mocht iets minder van de kids. verder geen witte wijn in huis dus een klein scheutje goede witte wijnazijn gedaan. Er zaten kruiden bij de zalmmoten die ik erop heb gedaan.het recpt schijft door naar m``n favorieten. Bedankt

professoroud avatar
professoroud 06-04-2010

Gisteren heerlijk gesmikkeld van jouw zalmrecept. Komt beslist vaker op tafel. Bedankt. Groetjes, Jos

joostskens avatar
joostskens 31-08-2009

Heerlijk recept! Heb zelf (bewust) een milde mosterd gebruikt, volgende keer gebruik ik een pittigere en mogelijk wat meer peper en zout. De garnalen maken het ook echt extra speciaal.

kicuis avatar
kicuis 13-08-2009

Bedankt voor het recept, ga het zeker een keer maken. Groetjes, ineke

timsiebers avatar
timsiebers 26-06-2009

kankerlekker!

pg avatar
pg 04-06-2009

ga ik zeker proberen, helaas is de oven te klein in het wijkcentrum om het voor ca 18 man te maken. Dus dit word een keer thuis voor een of met gasten. Laat je zeker weten hoe het was. Groetjes Petra

nariam avatar
nariam 02-06-2009

Bedankt voor je recept! groetjes Marian

tony101 avatar
tony101 29-05-2009

Lekkerrrrrrr! Ik ben normaal niet zo``n zalm mens, vind het gebakken of gegrild altijd te droog maar dit was heerlijk zacht en sappig. Ook volgens mijn partner. Heb er alleen stiekum wat aan toegevoegd, een beetje dille en eeen zongedroogd tomaatje op olie. Heb er een gegratineerde aardappelpuree met geraspte oude kaas, de resterende bosui, en wat verse bieslook erbij gegeven tesamen met wat doperwtjes uit de diepvries.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten