zalm uit de oven
- Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op 29-05-2009
Ingrediënten 4 personen
* 4 zalmmoten* 4 eetlepls mosterd
* 4 eetlepels créme fraïche
* citroensap
* witte wijn
* boter
* zout en peper
* 1/2 bakje garnalen
* bosuitje
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 418,10 kcal |
Koolhydraten | 3,12 g |
Eiwitten | 35,59 g |
Vetten | 27,88 g |
Benodigdheden
aluminiumfolieVoorbereiding
roer de mosterd door de créme fraïche
snijd de bosui in ringetjes
Bereidingswijze
Bestrijk 4 velletjes aluminiumfolie met boter en leg 1 moot per stuk in het midden.
Besmeer de moten met créme fraïche en mosterd en besprenkel ze met citroensap en witte wijn.
Maak op smaak met zout en peper en leg de garnalen op de vis.
Vouw het aluminiumfolie dicht,zodat er een pakketje ontstaat.
Stop ze 20 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden. (175 heteluchtoven)
Serveertip
Garneer de zalm met de bosuiringetjes.
Heerlijk met krieltjes of puree en groenten naar smaak
Laatste reacties
Vandaag heb ik dit recept gemaakt,erg lekker gegeten. De combinatie is heel goed, volgende keer ga ik een scherpere mosterd of misschien wel de ansjovis proberen. Groet, Ed
Vandaag spontaan zalm gekocht, maar dus geen garnalen! Ik heb er een ansjovisfiletje op gelegd. Ook heerlijk. Groetjes, Jos
net gegeten. heerlijk. Een flinke lepel Groninger mosterd erop gedaan. Mocht iets minder van de kids. verder geen witte wijn in huis dus een klein scheutje goede witte wijnazijn gedaan. Er zaten kruiden bij de zalmmoten die ik erop heb gedaan.het recpt schijft door naar m``n favorieten. Bedankt
Gisteren heerlijk gesmikkeld van jouw zalmrecept. Komt beslist vaker op tafel. Bedankt. Groetjes, Jos
Heerlijk recept! Heb zelf (bewust) een milde mosterd gebruikt, volgende keer gebruik ik een pittigere en mogelijk wat meer peper en zout. De garnalen maken het ook echt extra speciaal.
Bedankt voor het recept, ga het zeker een keer maken. Groetjes, ineke
kankerlekker!
ga ik zeker proberen, helaas is de oven te klein in het wijkcentrum om het voor ca 18 man te maken. Dus dit word een keer thuis voor een of met gasten. Laat je zeker weten hoe het was. Groetjes Petra
Bedankt voor je recept! groetjes Marian
Lekkerrrrrrr! Ik ben normaal niet zo``n zalm mens, vind het gebakken of gegrild altijd te droog maar dit was heerlijk zacht en sappig. Ook volgens mijn partner. Heb er alleen stiekum wat aan toegevoegd, een beetje dille en eeen zongedroogd tomaatje op olie. Heb er een gegratineerde aardappelpuree met geraspte oude kaas, de resterende bosui, en wat verse bieslook erbij gegeven tesamen met wat doperwtjes uit de diepvries.