1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Antiliaanse keuken
  5. Antiliaanse nasi

Antiliaanse nasi

Door: antpe

  • Antiliaans, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 29-05-2009

Ingrediënten 4 personen


400 gr. langkorrelrijst
2 - 3 el. sojasaus
250 gr. kipfilet
1 dikke plak ham van 100 gr.
1 ui
2 tenen knoflook
1 winterwortel
1 rode paprika
1 prei
3 el. olie
100 gr. spekblokjes
1 el. paprikapoeder
100 gr. taugè
zout, peper
nootmuskaat


Antiliaanse nasi
Antiliaanse nasi

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing gaar en laat de rijst afkoelen. Schep de sojasaus door de rijst. Snijd de kip en ham in blokjes. Maak de groenten schoon. Snipper de ui en knoflook, snijd de wortel en paprika in blokjes en de prei in ringen. Verhit de olie in de wok. Bak de spekblokjes bruin en schep ze op een bord.
Bak dan de kip en ham bruin. Voeg de groenten en paprikapoeder toe en roerbak alles in ca. 4 - 5 min. beetgaar. Schep beetje bij beetje de rijst en de taugè erdoor en laat alles al omscheppend door en door heet worden.
Breng op smaak met nootmuskaat, zout, peper en eventueel nog een scheutje sojasaus.

Bron

Onbekend



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van antpe
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top