1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Indonesische keuken
  5. Nasi

Nasi

Door: antpe

  • Indonesisch, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 28-05-2009

Ingrediënten 4 personen



Nasi
Nasi

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Pel en snipper 2 uien, Snijd 300 gr. hamlappen in dobbelstenen. Snipper 50 gr. ontbijtspek. Pel 2 teentjes knoflook. Verhit 3 el. olie en bak hierin de uien en het spek goudbruin. Neem ze uit de pan en braad het vlees in de olie rondom goudbruin en gaar. Bestrooi het met peper, zout en 1 el. kerrie. Knijp de knoflook erboven uit. Roerbak 200 gr. soepgroenten enkele minuten mee en voeg het uimengsel weer toe. Bak 300 gr. gekookte rijst mee en serveer de nasi met gebakken eieren.
Variatie:
Bak 1 el. kerriepoeder mee met de ui en voeg op het laatst 100 gr. gepelde garnalen toe.

Bron

Onbekend



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van antpe
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top