1. Home
  2. Recepten
  3. Pralinetaart

Pralinetaart

Door: louis8

  •  , Banket
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 27-05-2009

Ingrediënten


Voor het beslag:
3 eieren (middel)
150 g suiker
1 zakje Vanillesuiker
100 g bloem
1 theelepel Bakpoeder
50 g gepelde, gemalen amandelen
50 g gehakte amandelen
Amaretto slagroom:
4 blaadjes Gelatine wit
600 g koude slagroom
50 g suiker
2 zakjes Vanillesuiker
1 flesje Rumaroma
Om te garneren:
kleine lichte en donkere truffel pralines



Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Heteluchtoven: 160 graden Celsius
Baktijd: ca. 25 minuten
Oven voorverwarmen, hartvormige bakvorm invetten en met bloem bestrooien. Doe deeieren in een mengkom, klop de eieren met een mixer met gardes op de hoogste stand in een minuut schuimig. De Vanillesuiker mengen met suiker, het mengsel met de eieren in 2 minuten opkloppen. De bloem met Backin mengen en zeven en kort op de laagste stand door het mengsel mixen. Als laatste de amandelen erdoor roeren. Het deeg in het hartvormige bakblik doen en glad strijken. Plaats de vorm op een rooster in de oven. Ondertussen: Na het bakken het hart nog 10 minuten in de vorm laten afkoelen, dan uit de bakvorm halen. De taart op een met bakpapier bekleed taartrooster storten en laten afkoelen. De afgekoelde taart 2 keer horizontaal doorsnijden. De Gelatine volgens de algemene bereidingswijze van de verpakking maken. De slagroom met suiker en Vanillesuiker opkloppen. De Amandelaroma er voorzichtig doorheen roeren. De Gelatine volgens de gebruiksaanwijzingen oplossen en de opgeloste Gelatine mengen met 3 eetlepels slagroom. Vervolgens het gelatine-slagroom mengsel door de overige slagroom mengen. Drie eetlepels van de slagroom in een spuitzak met een gekarteld tuitje van 6 cm doorsnede doen. Onderste taartdeel op een taartschaal leggen en dun met 1/3 van de amaretto-slagroom bestrijken. Het middelste taartdeel erop leggen, ligt aandrukken en dun bestrijken met de helft van de overige slagroom. Het bovenste taartdeel erop leggen, ligt aandrukken en het hart met de overige slagroom bestrijken. Met de slagroom in de spuitzak de contouren van het hart namaken en ruitvormige hokjes over de bovenste taart maken. Pralines in de ruiten zetten.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van louis8
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top