Gemarineerde aubergines met geitenkaas

  • Frans, Bijgerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 27-05-2009
  • Gemarineerde aubergines met geitenkaas

    Gemarineerde aubergines met geitenkaas

    Gemarineerde aubergines met geitenkaas

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
2 aubergines, 7 eetl. olijfolie, 1/2 citroen, 3 takjes peterselie, 3 takjes munt, 1 tentje knoflook, 1 eetl. kappertjes, zout en peper, 1 sjalotje, 2 crottins chevre chauvignol.
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Grill voorverwarmen op hoogste stand.

Bereidingswijze

Aubergine wassen en in plakken snijden ( kapjes worden verwijderd) Aubergineplakken aan beide kanten dun bestrijken met olijfolie.
Op rooster ca 5 centimeter onder grill aubergine in ca 5 minuten bruin roosteren, halverwege keren of grillen in een grillpan.
Citroen uitpersen. Peterselie en munt fijnknippen.
Knoflook pellen en in dunne plakken snijden. Citreonsap en rest van olie tot een dressing kloppen. Kruiden, kappertjes en knoflook erdoor scheppen en dressing op smaak brengen met zout en peper.
Aubergineplakken op grote schaal leggen, dressing erover schenken en afgedekt ca 30 minuten in de koelkast zetten.
Sjalotje pellen en in dunne ringen snijden.
Geitenkaasje met natgemaakt mes elk in 6 plakjes snijden. Op 4 borden elk 1 plak aubergine leggen, plakje geitenkaas erop leggen, sjalotring erop leggen. Rest van aubergineplakjes op dezelfde manier beleggen en geheel als waaier rangschikken.
Rest van marinade erover scheppen en garneren met groene olijven.

Laatste reacties

rmdelvoie avatar
rmdelvoie 29-07-2009

Aubergines vind ik heerlijk en zo als voorgerecht gemaakt ziet er zoooo lekker uit. Neem het mee. Bedankt, Margrit

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten