Gebakken zalm met kerriesaus

  • Frans,
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 27-05-2009

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
4 stukken zalmfilet van 150 gr, 2 sjalotjes, 20 gr kappertjes, 1 bosje krulpeterselie, 2 eierdooiers, 8 eetl. tomatenketchup, zout en peper, 100 gr geraspte gruyere.
Saus:
100 gr creme fraiche, 1 eetl. kerriepoeder, 2 sjalotjes, 1 eetl olie en scheutje witte wijn.
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Oven voorverwarmen op 225 C.
Eerst maak je een tartaar van het lelijke gedeelte van de zalmfilet ( mooiste deel heel laten) en de rest in heel kleine blokjes snijden, de sjalotjes ragfijn erbij, krulpeterselie fijnhakken en erbij doen.
Vervolgens de kappertjes, de eierdooier en de tomatenketchup toevoegen en dit gehhel met zout en peper op smaak brengen.

Bereidingswijze

De 4 mooie stukken van de zalm zouten en peperen, in een tefalpan met olijfolie aan beide zijde heel even aanbakken( moet nog even in de oven)
Leg de zalmfilet op een met boter ingesmeerde bakplaat, leg de zalmtartaar op de filet en bestrooien met de geraspte gruyere.
Afbakken in de oven ongeveer 4 a 5 minuten.
De zalm moet rose blijven.
Saus: Olie in de pan doen en fijngesneden sjalotjes en kerriepoeder erbij doen, witte wijn toevoegen.
Afblussen met creme fraiche.
Op smaak brengen met zout en peper

Bron

Kookschool Haarlem AH

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten