Frambozenparfait met dakje van witte chocolade
- Frans, Nagerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op 27-05-2009
Ingrediënten 12 personen
1 bakje diepvries frambozen, 1 doosje verse frambozen, 125 gram suiker, 2 verse eierdooiers, 1 vers eiwit, 400 ml slagroom,150 gr witte chocolade, 12 blaadjes munt.Benodigdheden
Zeef, staafmixerVoorbereiding
Frambozen op een bord laten ontdooien.
Bereidingswijze
De ontdooide frambozen boven een kom met een bolle kant van een lepel door een fijne zeef wrijven, zodat de pitjes achterblijven.
Helft van de suiker door frambozenpuree roeren.
in grote kom eigeel met mixer luchtig kloppen en rest van de suiker toevoegen en goed door elkaar kloppen.
In andere vetvrije kom eiwit stijf kloppen en weer in een andere kom slagroom stijfkloppen.
Eiwitschuim door eigeel scheppen vervolgens de slagroom en de frambozenpuree erdoor scheppen tot een egaal roze mengsel.
Frambozenmengsel over de glaasjes verdelen.
Glaasjes minimaal 3 uur in de vriezer zetten.
Chocolade in stukjes breken en in kom boven een pan net zacht kokend water laten smelten.
Gesmolten chocolade over het frambozenmengsel verdelen ( door de kou wordt de chocolade direct hard ) en tot gebruik in de vriezer zetten.
Serveertip
Glaasjes van te voren uit de vriezer halen en serveren met de verse frambozen en bl;aadjes munt.
Laatste reacties
en de gelatine?