pizza quattro stagioni
- Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op 26-05-2009
Ingrediënten 4 personen
2 x basisrecept pizzadeeg1 x basisrecept pizzasaus
2 theelepels italiaanse kruiden
4 plakjes kiprollade
2 plakken gekookte ham
1 blikje asperges
1 blikje ansjovisrolletjes
1 tomaat
1 kleine ui
50 gram champignons
1/4 groene of rode paprika
3 eetlepels maïskorrels
4 plakjes salami
eventueel 4 artisjokhartjes (uit blik)
150 gram oude kaas
Bereidingswijze
Maak het deeg en de saus.
Maak van het deeg 4 pizza`s van circa 20 cm, leg ze op een beboterde bakplaat.
Verdeel de saus over de pizza`s en strooi de kruiden erover.
Snijd de kiprollade en de ham in reepjes.
Laat de asperges en de ansjovis uitlekken, vang de olie van de ansjovis op.
Maak de tomaat schoon en snijd hem in 4 plakjes.
Pel en snipper de ui.
Borstel de champignons schoon en snijd ze in plakjes.
Snijd de paprika in kleine blokjes.
Verdeel de pizza`s denkbeeldig in 4 parten.
Vedeel over het eerste part de kip en de maïs; over het tweede part de ham en de asperges; over het derde part de salami, tomaat en ansjovisrolletjes en over het vierde part de ui, de champignons en de paprika.
Leg in het midden van elke pizza eventueel een artisjokhart.
Strooi de kaas over de pizza`s en druppel er wat ansjovisolie over.
Bak de pizza`s in het midden van een voorverwarmde oven van 275 graden in circa 10 minuten gaar en goudbruin.
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties