okersoep
- Surinaams,
- 20-30 min.
ECHT PROBEREN!!! HEEEEERLIJK!!!
Voorbereiding
maak alle groenten schoon,
schil de cassave, snijd de okers in plakjes, de tomaten in blokjes, pel de banaan, snipper de ui en de knoflook, snijd het thayerblad in stukjes.
maak de kip schoon en snijd in blokjes.
Rasp de helft van de cassave fijn, snijd de rest in blokjes
Rasp de helft van de bakbanaan fijn, snijd de rest in blokjes
Bereidingswijze
fruit de ui en knoflook in olie in een enorme pan.
Voeg als de ui glazig is toe: snuf zout, 1 theelepel versgemalen zwarte peper, 1 theelepel laos en 1 theelepel kentjoer, aji-no-moto flinke snuf, pimentkorrels (10) en 2 verkruimelde maggiblokjes. even mee laten pruttelen.
Voeg de kipfiletblokjes toe en laat dichtschroeien rondom.
voeg Alle groenten toe, maar houd de gerapte cassave en banaan achter.
Roerbakken tot het iets inslinkt.
Voeg water toe tot alles onderstaat en voeg dan de geraspte dingen toe.
aan de kook brengen en zout/peper/laos/kentjoer/piment/bouillionblok naar smaak toevoegen. Minimaal een uur laten koken.
Serveertip
in een diepe kom met een scheut soyasaus...
eigenlijk moet je in deze soep ook gedroogde vis doen en ossestaart, maar ikzelf vind dat niet lekker en vind de soep dan ook veel te zwaar worden. maar het hoort wel!