1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Hazelnootcrumble met appels, peren en bramen

Hazelnootcrumble met appels, peren en bramen

  • , Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 26-05-2009

Ingrediënten 8 personen


Vulling
* 850 g goudreinetten, in kleine stukjes
* 2 rijpe, zoete peren, in kleine stukjes
* 250 g bramen
* sap van 1/2 citroen
* 75 g suiker
* snuf kaneelpoeder

Hazelnootcrumble
* 50 g geblancheerde hazelnoten
* 175 g ongezouten, koude boter in blokjes gesneden
* 250 g bloem
* snuf zout
* 50 g lichtbruine basterdsuiker of rietsuiker


Verder heb je nodig


Ovenschaal


Heerlijk warm dessert, perfect voor het najaar! Met een stevige zandtaartbodem ook heel makkelijk om te toveren in een kruimeltaart

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Doe de appels en peren in een grote kom, voeg het citroensap toe en meng alles goed door elkaar. Voeg de bramen, suiker en kaneel toe en meng goed. Doe de vruchten in een vuurvaste schaal
Verwarm de oven voor op 190 graden celsius

Bereidingswijze

Rooster de hazelnoten ongeveer 5 minuten in de oven tot ze goudgeel zijn. Laat ze afkoelen en hak fijn.

Zeef de bloem in een grote mengkom en voeg boter en zout toe. Wrijf met je vingers de boter door de bloem tot je een mengsel hebt wat op zand lijkt (je kunt dit ook met de mixer doen). Voeg de suiker en gehakte noten toe.
Verspreid het mengsel over het fruit in een gelijkmatige laag Zet de schaal op en bakplaat en schuif deze in het midden van de oven. Bak 45 minuten tot het fruit bubbelt en de crumble goudbruin is.

Serveertip

Serveer warm met bijvoorbeeld zelfgemaakte custard, roomijs en/of slagroom. Eet smakelijk!!



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van inkie18


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van inkie18
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top