Bosvruchtentaart

  • Nederlands, Nagerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 25-05-2009

Lekker fris nagerecht

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
1 pak appeltaartmix
150 g boter
1 ei
bloem om te bestuiven
450 g vruchtenkwark bosvruchten (Melkan)
500 g gemengde bosvruchten zoals frambozen, blauwe
bessen, bramen en aardbeien, schoongemaakt en zo nodig
gehalveerd
4 eetl. rode vruchtenjam
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
taartvorm of vlaaivorm Ø 24 cm
blindbakvulling (bakknikkers of gedroogde peulvruchten)

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 170ºC. Vet de bakvorm licht in. Doe de appeltaartmix in een kom, voeg de zachte boter en het ei toe en kneed een samenhangend deeg. Rol dit uit op een met bloem bestoven werkvlak tot een lap van circa 28 cm. Bekleed de vorm ermee. Leg op het deeg aluminiumfolie met daarop de blindbakvulling. Bak de deegbodem circa 20 minuten in het midden van de oven. Laat de bodem iets afkoelen en verwijder folie en vulling.

Bereidingswijze

Verdeel de vruchtenkwark over de deegbodem en schep daarop de vruchten. Verwarm de jam iets zonder te koken en giet deze over de vruchten.

Vervang de vruchtenkwark door vanillekwark of vanillevla

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

gissie avatar
gissie 23-07-2009

Snel ,leuk en heerlijk , dit neem ik lekker mee , bedankt hoor , groetjes

hanneke85 avatar
hanneke85 29-05-2009

Ziet er heerlijk en simpel uit! Bedankt, deze neem ik graag van je mee.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten