1. Home
  2. Recepten
  3. Fruit
  4. Bessen
  5. Blauwe bessen
  6. Bosvruchtentaart

Bosvruchtentaart

  • Nederlands, Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 25-05-2009

Ingrediënten 6 personen


1 pak appeltaartmix
150 g boter
1 ei
bloem om te bestuiven
450 g vruchtenkwark bosvruchten (Melkan)
500 g gemengde bosvruchten zoals frambozen, blauwe
bessen, bramen en aardbeien, schoongemaakt en zo nodig
gehalveerd
4 eetl. rode vruchtenjam


Verder heb je nodig


Taartvorm of vlaaivorm Ø 24 cm
blindbakvulling (bakknikkers of gedroogde peulvruchten)


Bosvruchtentaart
Bosvruchtentaart
Bosvruchtentaart
Bosvruchtentaart

Lekker fris nagerecht

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 170ºC. Vet de bakvorm licht in. Doe de appeltaartmix in een kom, voeg de zachte boter en het ei toe en kneed een samenhangend deeg. Rol dit uit op een met bloem bestoven werkvlak tot een lap van circa 28 cm. Bekleed de vorm ermee. Leg op het deeg aluminiumfolie met daarop de blindbakvulling. Bak de deegbodem circa 20 minuten in het midden van de oven. Laat de bodem iets afkoelen en verwijder folie en vulling.

Bereidingswijze

Verdeel de vruchtenkwark over de deegbodem en schep daarop de vruchten. Verwarm de jam iets zonder te koken en giet deze over de vruchten.

Vervang de vruchtenkwark door vanillekwark of vanillevla

Dit recept is te vinden in:



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van planco


Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van planco
Leuk kookboek om te volgen
?
Tip van Smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top