Frittata met prei en Parmezaanse kaas

  • Italiaans,
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 24-05-2009
  • Frittata met prei en Parmezaanse kaas

    Frittata met prei en Parmezaanse kaas

    Frittata met prei en Parmezaanse kaas

Heerlijke lunch, of op zaterdag.

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
12 biologische eieren
2 grote eetlepels geraspte Parmezaanse kaas
2 grote gekookte aardappelen, gehakt
2 preien of 1 grote ui, gehakt
boter en olijfolie
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Kluts de eieren met een vork en voeg ¼ kop water, zout, peper, Parmezaanse kaas en de gehakte aardappelen toe.
Fruit de prei of ui in wat boter en olie glazig en voeg toe aan het eimengsel.
Doe wat olie of boter in een koekenpan met antiaanbaklaag,
giet het eimengsel erin en bak het 5 minuten op een middelhoog vuur.
Zet de grill op de middelste stand en zet de frittata eronder.
Gril hem ongeveer 5 minuten of tot de frittata goudbruin is.
Laat de frittata afkoelen en op een schotel glijden.

Bron

Manuela Darling-Gansser.

Serveertip

In een frittata kunnen allerlei soorten groente worden verwerkt,
zoals asperges, spinazie of courgette.
Kook de groente vooraf kort.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten