Penne met zalm en broccoli
- Italiaans, Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op 24-05-2009
Recept uit Allerhande, aangepast aan onze voorkeuren.
Ingrediënten 4 personen
300 g volkoren penne; 2 eetlepels olijfolie; 1 ui, gesnipperd; 2 tenen knoflook, in dunne plakjes; 600 g broccoli, in kleine roosjes; 1 schaal gerookte zalmsnippers (200 g); 1 bakje zuivelspread met bieslook light (200 g).Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 527,58 kcal |
Koolhydraten | 52,81 g |
Eiwitten | 28,97 g |
Vetten | 19,81 g |
Bereidingswijze
Kook de pasta in ruim water met zout beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit in een hapjespan de olijfolie en fruit de ui en de knoflook zacht zonder te laten kleuren. Schep de broccoli door de knoflookolie en bak de roosjes 2 minuten mee. Schenk 100 ml water in de pan en stoof de broccoli met de deksel op de pan in 6-8 minuten knapperig gaar. Schep de zuivelspread door de gare pasta. Voeg de broccoli toe en breng op smaak met zout en (versgemalen) peper. Schep de pasta in 4 diepe borden en verdeel de zalmsnippers erover. Lekker met een partje citroen.
Bron
Allerhande maart 2009
Serveertip
Schenk in plaats van water 100 ml witte wijn bij de broccoli voor een extra smakelijk effect.
Laatste reacties
Heerlijk recept. Heb het iets aangepast. ipv sour creme heb ik paturain gebruikt en als extra uien en champignons mee gefruit.Ga ik zeker nog een keer maken.