Aardappelkoekjes met haring
- Nederlands, Voorgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op 24-05-2009
Weer eens iets anders
Ingrediënten 4 personen
4 zoute haringen1/4 l melk
500 g aardappels (vastkokers)
1 ei
2 rode uien
2 eetl. bloem
125 ml zure room
1 eetl. geraspte mierikswortel (uit een potje)
2 eetl. fijngeknipte bieslook
4 eetl. zonnebloemolie
zout en peper
Voorbereiding
Leg de haringen 1 uur in de melk en laat ze dan uitlekken. Rasp de geschilde aardappels. Druk het vocht er uit. Snipper 1 gepelde ui. Snijd de tweede gepelde ui in zeer dunne ringen. Roer door de geraspte aardappel het ei, de gesnipperde ui en circa 2 eetlepels bloem, zodat er een compact mengsel ontstaat. Vorm er vier platte 1 cm dikke koekjes van. Roer de mierikswortel en bieslook door de zure room.
Bereidingswijze
Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan en bak de aardappelkoekjes ongeveer 5 minuten per kant op een niet te hoog vuur lichtbruin en gaar. Verdeel de uiringen over de borden en leg de haring er bovenop. Verdeel de aardappelkoekjes over de borden. Bestrooi ze met zout en een beetje versgemalen peper. Schep op elk bord wat roomsaus of schep de saus in een kom en zet die op tafel.
Laatste reacties
Heb het in mijn kookboek opgenomen en hoop gauw een gelegenheid te hebben om het te maken. Bedankt, Ineke
Hallo, Dit recept heb ik meegenomen, lijkt mij heel lekker! Groetjes, Marijke
Goh, dat ziet lekker uit, ik zet het in mijn kookboek en hoop het vlug eens te kunnen maken. Bedankt, Margrit