1. Home
  2. Recepten
  3. Internationale keuken
  4. Kip-kerrie-ovenschotel

Kip-kerrie-ovenschotel

  • Internationaal, Ovenschotel
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 23-05-2009

Ingrediënten 3 personen


3 enkele kipfilets in blokjes
20 gr boter
1 kleine gesnipperde ui
6 theelepels kerriepoeder
1/2 groene paprika in reepjes
1/2 rode paprika in reepjes
1 pakje aardappelpuree met kaas
3 schijven ananas
zout, peper


Verder heb je nodig


Ovenschaal


Kip-kerrie-ovenschotel
Kip-kerrie-ovenschotel
Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Bestrooi de kipfilets met zout en peper en bak ze in de boter lichtbruin.
Voeg de ui toe en bak die even mee.
Strooi er de kerrie over, voeg de paprika toe en bak ze zachtjes mee.
Zorg dat het vrijkomende vocht zoveel mogelijk verdampt.
Doe het mengsel in een beboterde ovenschaal.

Bereidingswijze

Bereid de aardappelpuree volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Leg de puree op het kip-kerriemengsel en leg de schijven ananas erop.
Zet de schaal in een op 225°C voorverwarmde oven en laat het gerecht in ± 25 minuten lichtbruin worden.

Serveertip

Variaties:
Gebruik in plaats van paprika champignons, asperges, bleekselderij, aubergine, courgette of maïs.
100 gr garnalen, toegevoegd aan de kipfilets, smaakt er erg lekker bij.
Voeg tijdens het bakken van de kipfilets wat geperste knoflook, fijngesneden Spaanse peper of sambal toe.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van planco


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van planco
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top