Romig aardbeiendessert

  • Nederlands, Nagerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 22-05-2009
  • Romig aardbeiendessert

    Romig aardbeiendessert

    Romig aardbeiendessert

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
50 ml aardbeienlikeur (slijter)
2 eetlepels citroensap
½ theelepel citroenrasp
50 g suiker
250 ml slagroom
125 g aardbeien
40 g witte chocolade
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
4 glaasjes

Voorbereiding

Meng de aardbeienlikeur met het citroensap, de citroenrasp en de suiker
Klop de slagroom stijf en klop deze daarna door het suikermengsel
Was de aardbeien en verwijder de kroontjes
Houd 4 aardbeien apart en snij de rest in kleine blokjes

Bereidingswijze

Maak in 4 glaasjes laagjes van de aardbeien en het roommengsel
Schaaf met een kaasschaaf van de chocolade mooie grote krullen
Eindig met een laagje aardbeien en garneer met een hele aardbei en een grote krul witte chocolade

Serveertip

TIP:Vervang de aardbeienlikeur door aardbeiensiroop. Ook lekker met verse pruimen. Gebruik kant-en-klare citroenrasp.

Laatste reacties

Solu avatar
Solu 10-05-2012

Lijkt me heerlijk!!.. Ik neem hem mee, dank je :-)

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten