Romig aardbeiendessert
- Nederlands, Nagerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op 22-05-2009
Ingrediënten 4 personen
50 ml aardbeienlikeur (slijter)2 eetlepels citroensap
½ theelepel citroenrasp
50 g suiker
250 ml slagroom
125 g aardbeien
40 g witte chocolade
Benodigdheden
4 glaasjesVoorbereiding
Meng de aardbeienlikeur met het citroensap, de citroenrasp en de suiker
Klop de slagroom stijf en klop deze daarna door het suikermengsel
Was de aardbeien en verwijder de kroontjes
Houd 4 aardbeien apart en snij de rest in kleine blokjes
Bereidingswijze
Maak in 4 glaasjes laagjes van de aardbeien en het roommengsel
Schaaf met een kaasschaaf van de chocolade mooie grote krullen
Eindig met een laagje aardbeien en garneer met een hele aardbei en een grote krul witte chocolade
Serveertip
TIP:Vervang de aardbeienlikeur door aardbeiensiroop. Ook lekker met verse pruimen. Gebruik kant-en-klare citroenrasp.
Laatste reacties
Lijkt me heerlijk!!.. Ik neem hem mee, dank je :-)